De werkwijze van ALʄA-bewind en budgetcoaching

Espresso glas koffie tijd nemen Tijd nemen voor elkaar. Alfa Bewind
Tijd nemen voor elkaar bij Alfa Bewind

Het doel van budget coaching is dat u uw eigen financiële administratie weer onder controle krijgt. Samen zoeken we naar een balans tussen inkomsten en uitgaven en mogelijkheden om eventuele schulden af te lossen. Samen bereiken we het doel wat we vooraf bepalen.

Het traject

Kennismaking

Dit is een persoonlijk gesprek van ongeveer een uur waarin we elkaar leren kennen en wij alvast een beeld kunnen krijgen van de financiële situatie.

Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Wederzijdse verwachtingen en vertrouwen zijn heel belangrijk. Wanneer u met ons verder wilt wordt het contract getekend en stellen we een budgetplan op. Daarna volgt een uitgebreide intake.

 

Inventarisatie & overzicht

Dit onderdeel is de basis van het budgetplan. Allereerst gaan we kijken op welke manier u overzicht houdt in uw financiën en waar dit misschien beter kan.

Dit is wat we standaard doen na de Intake

  • We beginnen met het ordenen van de administratieve gegevens
  • We maken daarna een overzicht van inkomen en uitgaves, deze moeten in balans zijn of komen.
  • Maken een overzicht van de eventuele  schulden en maken daar een overzicht van,  wat zijn de mogelijkheden voor aflossingen, wanneer er geen mogelijkheden zijn adviseren wij samen  wat te doen.
  • Maandelijks verzorgen wij de overmaking van de vaste lasten , houden wij de inkomsten bij , alsook  aanvragen toeslagen wordt door ons geregeld o.a. zorgtoeslag en andere toeslagen waar u voor in aanmerking zou kunnen komen.
  • U krijgt Maandelijks een overzicht.

De Intake kan tot drie maanden duren. De duur is onder meer afhankelijk van hoe snel de schuldeisers reageren.

Coaching

Waar een budgetcoach zich onderscheidt van andere soorten schuldhulpverlening is coaching, de naam zegt het al. Door middel van gesprekken kijken we naar de manier waarop u keuzes maakt. Vaak is het nodig om nieuwe inzichten te krijgen zodat uzelf weer verantwoord met uw eigen geld kunt omgaan. Wanneer er schulden zijn ontstaan kijken we naar de oorzaak zodat problemen uit het verleden in de toekomst kunnen worden voorkomen. Wij adviseren u met geld besparende tips en kijken welke middelen ingezet kunnen worden om uw inkomen te verruimen.

Nazorg

Wanneer het overzicht terug is en u zelfstandig met uw budgetplan aan de slag kunt, blijven wij bereikbaar. Heel logisch dat er af en toe vragen bij u naar boven komen of dat er toch ergens iets is misgegaan. Wanneer gewenst en als deel van de nazorg blijven wij  nog een periode met u in contact voor advies.

Wat wij van u verwachten

Openheid over uw financiële situatie & de motivatie om deze situatie te verbeteren.

Wat u van ons kunt verwachten

Flexibele begeleiding (ook in de avonduren), vertrouwen en geheimhouding van gegevens & professionele inzet.

Neem contact met ons op

De budgetscan van Alfa Bewind: De bewindvoerder in Stadskanaal en omgeving waar je direct direct terecht kunt gaat gelijk voor je aan het werk.